Podvodna reševalna služba

 

Podvodna reševalna služba je strokovna organizacija znotraj Slovenske potapljaške zveze, zadolžena za izvajanje nalog v zvezi z reševanjem iz vode in na vodi.

Naloge PRS:
- Reševanje ljudi iz vode in na vodi v primeru nesreč na rekah, jezerih in morju.
- Reševanje premoženja iz vode in na vodi.
- Preventivno delovanje, kot so pregledi mostov, jezov in obrežij, pomolov, privezov, sidrišč.
- Zaščita športnih tekmovanj in drugih prireditev ob vodi in na vodi.
- Vzgojno delovanje, kot je vzgoja novih potapljačev in potapljačev reševalcev.
- Vzdrževanje stalnega ustreznega števila potapljačev reševalcev.

Slovenijo danes pokriva 15 reševalnih postaj v pet skupin. Vse postaje se odzovejo na telefonsko številko 112. Potapljaško društvo Ponirek spada v tretjo skupino, imenovano »DOLENJSKA in POSAVJE«, ki jo sestavljajo:

- RP Novo mesto, s sedežem v KPA Novo mesto,
- RP Krško, s sedežem v Društvu potapljačev Vidra Krško,
- RP Kočevje, s sedežem v Potapljaškem društvu Ponirek Kočevje.

V okviru Potapljaškega društva Ponirek deluje Podvodna reševalna služba, ki je dokaj dobro opremljena in dobro usposobljena za primer reševanja iz vode in zaščito tekmovalcev in prireditev na in ob vodi. Že vrsto let zagotavljamo zaščito raznih prireditev na kočevskem Rudniškem jezeru (tradicionalni sejem navtike), reki Rinži, mejni reki Kolpi ter še številne ostale prireditve.

ORGANIZRATE PRIREDITEV NA, V ALI OB VODI?

Vrhunsko usposobljeni in opremljeni reševalci PRS Reševalne postaje Kočevje na podlagi 9. člena Zakona o varstvu pred utopitvami (ZVU-UPB1) poskrbijo in zagotovijo ukrepe varstva pred utopitvami.
Nudimo vam celovito rešitev, od pridobitve vloge na upravni enoti do prisotnosti opremljenih reševalcev, ki prihajajo iz vrst izkušenih potapljačev Potapljaškega društva PONIREK Kočevje na prizorišču.

 

KONTAKTIRAJTE NAS!!!

Sodelujemo z...