PADI

 

PADI - Professional Association of Diving Instructors (www.padi.com)

PADI je mednarodna zveza inštruktorjev s sedežem v ZDA. Je največja šola rekreativnega potapljanja na svetu, saj imajo okoli 136 tisoč profesionalcev (potapljaških centrov, šol, inštruktorjev potapljanja, asistentov inštruktorjev in dive mastrov) v 183 državah. Njihov cilj je »ostati prvi na svetu v vzgoji potapljaških inštruktorjev in potapljaških navdušencev.«  PADI sta ustanovila John Cronin in Ralph Erickson leta 1966. Cronin je bil lastnik potapljaške trgovine, Erickson pa prvak v plavanju, reševalec in potapljač, ki je sprva deloval kot inštruktor potapljaške šole NAUI (National Association of Underwater Instructors). Oba sta danes že pokojna, njuno potapljaško šolo pa vodijo mlajše generacije.

PADI sistem potapljaškega izobraževanja temelji na postopnem usposabljanju, povezanem s potapljanjem in varnostjo. Nudijo tečaje rekreativnega potapljanja in profesionalne stopnje, apneje in tehničnega potapljanja. 

PADI professionals omogoča podvodne dogodivščine, raziskovanje in potapljanje ob ohranjanju najvišjih standardov za izobraževanje potapljačev.

PADI skrbi tudi za varstvo okolja. Potapljači so veliki zagovorniki zaščite naših vodnih virov, Celotni PADI tečaji učijo pomen varovanja vodnih ekosistemov in si prizadevajo ter vključujejo na lokalni in globalni ravni za ohranitev. Že več kot 20 let je PADI partner projekta AWARE-svetovne neprofitne organizacije zavarovanje naših oceanov.

Sodelujemo z...