O društvu

[fluid][html ]

LogotipPotapljaško društvo Ponirek je bilo ustanovljeno leta 1995 in je organizirano kot športno društvo z namenom druženja, izobraževanja in usposabljanja mladine in ostalih občanov. Do danes je vzgojilo številne potapljače - športnike različnih starostnih skupin in različnih izobrazbenih struktur, kateri so v ponos društvu, svojemu kraju in skupnostih v katerih delujejo. Društvo danes združuje preko trideset aktivnih članov in številne podporne člane in deluje prvenstveno na območju občin Kočevje, Osilnica, Kostel in Ribnica. Člani društva se udeležujejo akcij in tekmovanj po Sloveniji in tudi v tujini. Potapljaško društvo Ponirek je tudi polnopravni član Slovenske Potapljaške zveze (SPZ). V sklopu potapljaškega društva Ponirek deluje tudi Podvodna reševalna postaja Kočevje, ki je članica Podvodne reševalne službe Slovenije (PRS).

V tem obdobju je društvo pridobilo tudi status društva za posebne namene, s tem je vključeno v sestavo Civilne zaščite. To pomeni, da v društvu delujejo inštruktorji potapljanja in več visoko usposobljenih potapljačev, nekateri med njimi pa so tudi člani Podvodne reševalne službe in člani tehnične enote PRS. Materialna opremljenost društva je na visoki ravni, enota za reševanje pa je sposobna intervencije tudi v izrednih pogojih. 

V urniku društva so redni tedenski sestanki članov društva, mesečni sestanki upravnega odbora in redni letni občni zbor, kjer se dogovarjajo za nadaljnje delo. V društvu posvečajo skrb za redna usposabljanja in treninge svojih članov, še posebej pa posvečajo pozornost mlajšim potapljačem in njihovi potapljaški usposobljenosti. Društvo izvaja stažne potope v domačem akvatoriju in v morju, skrbi za družabna srečanja svojih članov in društvenih simpatizerjev. Člani se redno udeležujejo prireditev drugih sorodnih društev, so redni udeleženci in organizatorji ekoloških akcij.

V okviru letnih programov potekajo v društvu dejavnosti kot so osnovni in nadaljevalni potapljaški tečaji, nadgrajevanja potapljaških znanj z tečaji potapljaških specialnosti. Izvajajo se vzgojno izobraževalni seminarji in tečaji v osnovnih in srednjih šolah.

Mladih po letih in po srcu, ki se vključujejo v Potapljaško društvo Ponirek, je čedalje več. Pogled v svet tišine je mamljiv, zatorej vabljeni.

[/html][/fluid]

Sodelujemo z...