DAN Oxygen Provider

Tečaj nudenja prve pomoči s 100% kisikom pri potapljaških nesrečah (Dan Oxygen Provider) je vstopna točka učenja potapljačev in nepotapljačev (naprimer kapitan potapljaškega čolna, itd). Naučili se boste prepoznavanja potapljaških poškodb in nudenje prve pomoči s pomočjo 100% kisika.

Tečaj je zasnovan za treniranje in poučevanje potapljačev za tehnike nudenja prve pomoči s kisikom pri sumu potapljaške nesreče. Potapljači začetniki se lahko s pomočjo tečaja DAN Oxygen Provider naučijo osnove prepoznavanja potapljaških nesreč, znakov in simptomov, ki jih spremljajo ter kako ravnati v teh primerih. Bolj izkušenim potapljačem program omogoča izjemno možnost za nadaljevanje izobraževanja.

POMEMBNO!!!!!
DAN Oxygen provider tečaj ni namenjen usposabljanju nudenja prve pomoči s kisikom ob nepotapljaških nesrečah, kljub temu, da so oprema in standardi reševanja popolnoma enaki kot pri medicinskem osebju. Tečaj DAN Oxygen Provider tečajnika NE PRIPRAVI za nudenje prve pomoči s kisikom ob navadnih nesrečah, tu je treba poklicati reševalce!

Cilji tečaja:
- udeleženci tečaja se seznanijo z znaki in simptomi potapljaških nesreč, kar ključuje tudi skoraj utopljenega potapljača in dekompresijsko bolezen.
- udeleženci tečaja morajo demonstrirati kako se pravilno sestavi, razstavi in uporablja vse komponente DAN kovčka. To vključuje uporabo maske in ventila "na zahtevo", uporbo konstantnega dotoka kisika, "non-rebreather" maske in "oronosalne" maske z dodatnim dotokom kisika.
- udeleženci tečaja morajo demonstrirati svoje sposobnosti pri nudenju prve pomoči s kisikom na simuliranem poškodovanem potapljaču na način:
     - prihod na kraj nesreče in zavarovanje samega sebe
     - razstavljanje in pripravljanje vsebine DAN kovčka
     - izbra in priprava primerne maske za nudenje prve pomoči s kisikom
     - upravljanje s kompletom za nudenje prve pomoči s kisikom, kar vključuje:
          - masko in ventil "na zahtevo"
          - "constant-flow" in "non-rebreather" masko
          - oronosalno masko z dodatnim dotokom kisika
     - prepoznavanje glavnih sestavin DAN kovčka za nudenje prve pomoči s kisikom pri potapljaških nesrečah:
     - cilinder in ventil kisika
     - multifunkcijski regulator
     - "T" ročka
     - ročno kolo/ključ
     - čistilec kisika
     - kontoler za konstantni dotok kisika
     - srednja (bela) cevka za pritisk kisika
     - ventil, ki se aktivira s pritiskom
     - ventil "na zahtevo"
     - oronasalna maska
     - non-rebreather maska
     - oronosalna maska z dodatnim dotokom kisika

Cena tečaja DAN Oxygen Provider pri Potapljaškem društvu Ponirek, pod vodstvom izkušenega DAN inštruktorja Tima Osmaka, je 70€ za člane društva oziroma 80€ za nečlane društva.

Sodelujemo z...