CMAS Potapljač (P4)

 

Pogoji:
- starost: najmanj 19 let,
- potapljaške izkušnje: potapljač P3 ali ekvivalentno vsaj dve leti, minimalno 100 potopov kot potapljač P3 v različnih vodah in pogojih,
- član SPZ vsaj 5 let, član istega kluba vsaj 3 zaporedna leta,
- zdravniško potrdilo (se priporoča),
- certifikat za voditelja čolna,
- dokazati mora izkušenost (ali obiskovati tečaje) na področju:
- vodenja potapljanja,
- tehnik reševanja,
- načrtovanja in organiziranja potopov,
- sposobnosti predavanja.
Izkušenost na prvih treh področjih je obvezna.
- pismeni predlog matičnega kluba za podelitev naziva P4

Ocenitev predloženih dokumentov in izkušenosti kandidata je v pristojnosti CMAS komisije za izobraževanje oz. osebe, ki jo komisija pooblasti za izdajanje diplom P4. Lahko se potaplja z drugim potapljačem istega ali višjega potapljaškega nivoja do največ 40 m. V prisotnosti potapljača nižje potapljaške kategorije pa se globina omejuje glede na kategorijo tega spremljevalca.

Potapljač P4 je častna potapljaška kategorija, primerna le za izkušene potapljače P3, ki so se maksimalno angažirali na področju izobraževanja in organiziranja na nivoju kluba. Potapljač P4 opravlja funkcijo vodje potopov, kar pomeni, da nadzoruje druge potapljače v času rekreacije na kopnem ali pod vodo. Izkušeni in zainteresirani potapljači P4 so lahko tudi asistenti inštruktorja.

Možna so tudi opravljanja potapljaških specialnosti (nočni potapljač, podvodna orientacija, potapljač kompresorist, globinski potapljač, ...). Več informacij o teh tečajih na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Sodelujemo z...