CMAS Potapljač (P1)

 

Pogoji:
- starost: najmanj 14 let,
- znanje plavanja: vsaj 200 m,
- zdravniško potrdilo (se priporoča),
- izjava o odgovornosti, podpisana s strani staršev ali skrbnikov (ni potrebno v primeru polnoletnosti).

Potapljač P1 je popolnoma izšolan potapljač za odprte vode z osnovnim znanjem in sposobnostmi za varno potapljanje z drugim izkušenim potapljačem P1 v plitvi vodi do maksimalne globine 10 m. Lahko se potaplja do globine 15 m v paru s potapljačem P2 ali potapljačem P3 ali do 20 m v idealnih pogojih z odlično vidljivostjo v spremstvu potapljača P4 ali SCUBA inštruktorja. Število potopov je omejeno na dva dnevno.

Praktični del tečaja mora zajemati poleg začetnih najmanj 2 do 3 potope v bazenu še vsaj 4 potope v odprti vodi, pri čemer čas potopa ne sme biti krajši od 20 minut. Število potopov je omejeno na dva dnevno. Potopi v bazenu se lahko nadomeste s potopi v polzaprtem akvatoriju pod idealnimi pogoji. Število potopov v odprti vodi se lahko zmanjša na 3 v primeru težjih pogojev potapljanja (slabša vidljivost, valovi).

Cena tečaja CMAS potapljač (P1) pri Potapljaškem društvu Ponirek, pod vodstvom izkušenega CMAS inštruktorja Tima Osmaka, je 200€ za člane društva oziroma 240€ za nečlane društva. Možna so tudi opravljanja potapljaških specialnosti (nočni potapljač, podvodna orientacija, potapljač kompresorist, globinski potapljač, ...). Več informacij o teh tečajih na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Sodelujemo z...