Zmrzovanje regulatorjev

Fizikalni zakoni nam potapljačem marsikdaj niso prijazni. Voda ni človekovo naravno okolje in na podvodno okolje nismo prilagojeni. Voda tudi opremi ni kaj dosti prijazna in pozimi se pojavi še dodaten problem: mraz.

Preberi več

Kako izbrati suho obleko?

Razmišljate o nakupu suhe potapljaške obleke, pa ne veste ali boste izbrali pravilno? V nadaljevanju prispevka je naštetih nekaj splošnih lastnosti, ki naj bi jih suha obleka imela in na kaj mora biti kupec pozoren ob nakupu.

Preberi več

Morska bolezen in potapljanje

Potapljanje je nedvomno šport, povezan s potovanjem v taki ali drugačni obliki: več sto kilometrov dolga vožnja z avtomobilom, prometni zastoji, utrujenost ter vožnja čolnom ali ladjo do mesta potopa so dejstva, s katerimi se vsak pravoverni potapljač v končni fazi sprijazni, saj običajno ne odtehtajo podvodnih doživetij. Čeprav je namen potovanja v oddaljene kraje v končni fazi zabavna izkušnja odkrivanja novega in potapljanje s plovil prinaša tehtne prednosti (npr. dostopnost manj obljudenih in težje dostopnih lokacij z zanimivejšim podmorskim življem), se zaradi potovalne slabosti, že v avtomobilu ali morske bolezni na plovilu, namen lahko sprevrže v dokaj neprijetno izkušnjo.

Preberi več

Potapljanje, izbira šole, inštruktorja, ...

Za potapljanje z avtonomno potapljaško opremo je potrebno uspešno opraviti izpit ter osvojiti določeno znanje, še najpomembneje pa je, da nikoli ne pozabimo na varnost.

Tisti, ki imate željo in se v podvodno avanturo podajate prvič imate kar nekaj pomislekov glede tega katero potapljaško šolo izbrati, kdo je pravi inštruktor za vas in podobno. Izbira ustrezne agencije in ustreznega inštruktorja za nekoga, ki se ni še nikoli potapljal z jeklenko, nista lahki nalogi, vsekakor pa sta zelo pomembni. Potencialni tečajnik ne pozna drugih kriterijev pri izbiri tečaja, kot sta cena in čas. Običajno želi opraviti tečaj najhitreje in najceneje. Seveda pri tem pozablja, da bo od znanja in veščin, ki jih bo osvojil na tečaju, odvisno njegovo življenje. Prav zato naj navedemo nekaj napotkov, ki bodo olajšali izbiro med mnogimi ponudniki potapljaških tečajev na trgu.

Preberi več

Več prispevkov

Sodelujemo z...