Začetni tečaj potapljanja – PSS OWD

 

Vstopnica za podvodni svet se prične s tem tečajem, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Je ena izmed najpopularnejših oblik podvodnih aktivnosti za vse, ki se odločajo za ta čudoviti šport.

Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti do potapljača.

Kako tečaj poteka?

 

Predavanja (teorija) poteka 4 do 6 dni v popoldanski oz. večernih urah, nato pa še sledi praktični del (vaje na bazenu 2 do 3×). Nato sledijo vikend izpitni potopi na morju.

Na tečaju se tečajniki seznanijo s teorijo potapljanja. (Arhimedov zakon – plovnost, pritisk in učinek pritiska na telo, potapljaška oprema, dihanje pod vodo, obtežitev, poraba, zasilni sistemi dihanja, meje kisika, delni tlak, topnost plinov v tekočinah, komuniciranje pod vodo, planiranje potopov, dušikova omama, dekompresijska bolezen, tabele potapljanja, podvodno okolje, zdravstveno stanje in fizična forma, potapljamo se varno…). Vsa predavanja temeljijo na DVDjih v slovenskem jeziku. Tako se lažje pripravimo na praktičen del tečaja oz. izpita, ki poteka na morju. Za pridobitev licence OWD je potrebno uspešno opraviti tudi teoretični preizkus znanja. Po uspešno opravljen tečaju se lahko samostojno (v paru) potapljamo do globine 18m po celem svetu.

 

ZAHTEVE TEČAJA

  • Minimalna starost za tečaj Junior Open Water diver je 12 let
  • Minimalna starost za tečaj Open Water diver je 15 let
  • Predvidene učne teoretične ure: 12 ur
  • Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 10 ur oz. minimalno 4 potopi v odprti void

 

CENA

210 € (člani kluba)
290 € (ostali)

Tečajniki si sami plačajo polnjenje in usluge potapljaškega centra.

Sodelujemo z...